My staří tu zkratku ještě známe. Vůbec nevím, jestli je něco tak absurdního ještě dnes, ale kdysi to bývalo "Sdružení rodičů a přátel školy". Absurdní. V životě jsem nepotkal nějakého přítele školy.

V poslední době se nám do Létající hospody hlásí hodně lidí, kterým to většinou rozmlouváme a často rozmluvíme. Protože LH je tak trochu výjimečná. Není to společenství hostů, ale společenství hostinských, kuchařů, číšníků a servírek. A o těch, kteří se často hlásí, má rada moudrých i šéfová důvodné pochybnosti, že se chtějí a mohou stát jedním z personálu.

Nicméně si takového zájmu velice vážíme, protože jej chápeme jako uznání své práce, uznání toho, že LH je zajímavé místo hodné navštívení. A technika Signálů je nastavena tak, že společenstvé nejde sledovat, nejste-li jeho členem.

Proto dávám k úvaze, zda bychom neměli zřídit společenství typu SRPŠ, tedy "Sdružení hostů a přátel Létající hospody". Přihlášením do takového společenství byste dali najevo své sympatie a my (hostinští) bychom tam na oplátku dávali avíza a linky na to, co zajímavého a nového se v LH děje.

Nuže, co si o takovém nápadu myslíte?

 

Psáno 3.4.2018