Reakce na poslední článek v LH mi ukázaly, že nejen slu-nicku se stýská po diskusích na vznešená témata. Nuže, po předchozí domluvě s @RomanemS podáváme ruku všem zvídavým a nabízíme živé setkání Filojeslí v nevirtuální hospodě U dřevěného orla v Brně 17.11.2021 od 13:00 hodin. Je to místo nedaleko hlavního vlakového nádraží (pěšky do 10 min), a je tedy dobře přístupné i pro přespolní. Pokud chcete mít jistotu, že budete mít u stolu volnou židli (výborně tam vaří a bývá tam plno), potvrďte svoji účast kvůli rezervaci v komentářích pod článkem. Když přijedete a my tam náhodou nebudem, volejte 603 272 949.

Výhodou živého sporu je možnost bezprostřední reakce a odbourání špatné interpretace psaného textu. Dopřejme si tedy luxus sporů, hádejme se, hledejme pravdivé odpovědi na otázky a směřujme k poznání toho, co poznat lze! Pokud máte (slovy RomanaS) k řešení nějaký teoretický problém, něco jako hádanku, která Vám nedá spát, nebojte se ho na tomto prvním hospodském semináři otevřít. Jde totiž o jedinečnou příležitost ho právě zde společnými silami rozplést, neboť můžete využít zkušenosti, nadání a vědomosti všech zúčastněných! 

Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že budu - já, plaché slu-nicko - svolávat živou disputaci, zabývající se filosofickými tématy, nevěřila bych. A přece! :-) 

Těšíme se na Vás! 

................................

 

RomanS: Je potřeba to uvést na pravou míru:

Není to můj nápad - přišel s tím někdo jiný. A nepřišel s tím, že půjde o filosofickou disputaci, učenou hádku odborníků, ale že bychom se mohli zaměřit na nějaké filosofické téma. Proč ne, na to já. Má-li kdo nějakou filosofickou otázku, nevyřešenou hádanku... budu se těšit. Pokud ne, nic se neděje, nic nebrání přijít a bavit se o tom, co zrovna vytane. Takže nedělejme(te) z toho vědu.

................................

 

slu-nicko: A takhle to mám furt: já se pro něco nadchnu, a RomanS mě pár větama vrátí na zem :-) Prostě přijďte, a uvidíme, co z toho vzejde...

 

!!!   EDIT TERMÍNU: 17.11.2021 OD 13:00 HODIN   !!!