Létající hospoda je společenství píšících, diskutujících a vzdělávajících (se) signálníků.  Všechny zde prezentované texty i diskusní příspěvky budou tedy považovány za takové, jako kdyby jejich autor vznášel nárok na jejich korespondenční pravdivost minimálně metaforickou. Něco mezi Speaker´s corner a Gentlemen's clubs.“

Toto nové společenství se rodí ze snahy koncentrovat na jednom místě lidi, kteří dosud na Signálech vystupovali sólo za sebe, ale nyní jsou ochotni spojit se zde a podělit se společně o své zkušenosti, nadání a vědomosti. Neočekávejte ani tak homogenní skupinu, jako spíš pestrost značných individualit, které se dívají z nestandardních úhlů i na běžná témata a těch kontroverzních se nebojí. Účelem tohoto spojenectví je dosažení synergického efektu se smělým cílem: dospět k (vyšší) moudrosti.

Většina z vás zřejmě knihu G. K. Chestertona „Létající hospoda“ zná - ale pokud ještě ne, přečtěte si ji, nebudete litovat a mnohé pochopíte :-) Hospoda je místo, kde se scházejí lidé, kteří mají hlad a žízeň, kteří hledají odpočinek nebo jen někoho, s kým by probrali své starosti či politiku. Ano, v hospodě se často doslova tvoří dějiny! Vývěsní štít Létající hospody najdete na Signálech zapíchnutý 24 hodin denně, vždycky tam, kde právě jste… stačí jen kliknout.

Žízníte po informacích, hladovíte po porozumění, jste unavení z mainstreamu, přemýšlíte nad něčím a potřebujete si o tom otevřeně promluvit? Přijďte pobejt, občerstvěte se, dejte řeč – štamgasti vás rádi nechají přisednout ke svému stolu :-) Můžete jen konzumovat nebo rovnou přiložit ruku k dílu a bez obav se přidat k těm, kdo pracují přímo v kuchyni. Jste vítáni!

„Stál pod vývěsním štítem s vysoce groteskní modrou lodí, jak by ji nakreslilo dítě. Jenže vlastenectví pana Pumpy k ní rafinovaně přičinilo neúměrně velký červený kříž svatého Jiří.“ (G. K. Chesterton, Létající hospoda)

 

Kéž jsou nápoje v této hospodě vždy průzračné a bez falešných ingrediencí, kéž je jídlo připravováno z  kvalitních surovin a prostíráno na čistý stůl. Při diskusích ať vždy převládnou argumenty nad emocemi a při neshodě ať nikdy nedojde na pěsti. Ať je neustále přístupná všem potřebným a ať je v ní všem krásně, protože tam budou nacházet pravdu a dobro. K tomu nám dopomáhej Pán Bůh Všemohoucí.